SMACZNIE, ZDROWO, KOLOROWO 🥗

Uczniowie klasy 2b zakończyli tydzień poświęcony zdrowiu w wyjątkowy sposób – uczestnicząc w zajęciach kulinarnych, podczas których przygotowali pyszne i zdrowe sałatki owocowe. Dzieci z entuzjazmem przystąpiły do krojenia, mieszania i komponowania swoich sałatek, ucząc się jednocześnie o wartości odżywczej poszczególnych owoców oraz znaczeniu zdrowego odżywiania.
Zajęcia były nie tylko świetną okazją do nauki praktycznych umiejętności kulinarnych, ale także do integracji i wspólnej zabawy. Na zakończenie wszyscy uczniowie mogli skosztować swoich dzieł, ciesząc się zdrowymi i smacznymi przekąskami.
To była niezapomniana lekcja, która nie tylko wzbogaciła wiedzę dzieci na temat zdrowego stylu życia, ale również dostarczyła wiele radości i satysfakcji z własnoręcznie przygotowanych posiłków.

Organizacja: M. Mentlik


Komentarze są zamknięte.